skip to Main Content

Koren op de molen

Geduld, dat hebben onze bakkers zeker. ’s Middags rond 14.30 uur starten we met de voorbereidingen voor het bakken van het brood. Bij Top Bakker Sellink wordt er in tweeploegendienst gewerkt. De laatste broodbakker vertrekt in de loop van de volgende ochtend. En dan komen de banketbakkers om allerlei lekkers uit de professionele ovens te toveren. Optimaal rendement, waardoor onze productiekosten lager zijn!

Tijd, temperatuur en toewijding

De drie ‘T’s’: tijd, temperatuur en toewijding. Dat is waar Topbakker Sellink al generaties lang voor staat. Een constant kwaliteitsproduct vraagt tijd. Het deeg dat als basis dient voor de broodbereiding bestaat in principe uit meel en water waaraan gist of zuurdesem en meestal zout zijn toegevoegd. Daarnaast worden voor speciale soorten brood nog andere toevoegingen gedaan, zoals noten en zaden.

Alle ingrediënten worden gemengd en gekneed, waardoor er deeg ontstaat. Het deeg wordt na een rusttijd afgewogen op het gewenste gewicht. Bij Topbakker Sellink gebeurt dit machinaal, dus altijd nauwkeurig. Na de voorrijs wordt het brood gevormd en in blikken of op geprepareerde platen gelegd. Het deeg krijgt in de rijskast een narijs van ten minste een uur. Goed bereid kost even tijd!

Het Sellink team

Kijkt u maar eens! Op deze site ziet u regelmatig ons team in beeld. In totaal werken er circa vijfentwintig medewerkers, bakkers, inpakkers, chauffeurs, de collega’s die schoonmaken en op de administratie werken. Onze bakkers herkent u aan de traditionele koksbroek met shirt. De andere medewerkers dragen met verve het bedrijfsshirt. Ze hebben allemaal één ding gemeen: de ‘handen uit de mouwen mentaliteit’. Toch is het ook gemoedelijk, zijn we recht door zee en wordt er regelmatig gelachen. Een aantal collega’s werkt al decennia bij ons. Het verloop is laag. Op zaterdag assisteren frisse jongens en meisjes uit de directe omgeving die graag iets willen bijverdienen. Onze oudste medewerker is 72 jaar. Hij werkt soms als chauffeur en als krattenwasser. Deze voormalige melkboer kan één ding niet: stilzitten. Een team waar wij trots op zijn!

Al 140 jaar elke dag vers bezorgd

In 1879 werd het brood lopend of per bakkersfiets bezorgd. Tegenwoordig rijden in onze regio de bezorgers de zes vaste routes met grote wagens. Tussen 05.30 en 06.00 uur wordt het eerste brood en banket afgeleverd. Hotelgasten zijn vaak de eersten die het verse brood proeven. Maar ook bij supermarkten, verzorgingstehuizen en op de camping krijgen onze chauffeurs een warm onthaal. Op zaterdag hebben we minder bedrijfscatering, maar bezorgen we toch meer brood. Omdat consumenten voor zaterdag én zondag inkopen én omdat we ook leveren aan sportkantines en tijdens evenementen.