skip to Main Content

Sellink Brood- en Banketbakkerij verzorgt ontbijt tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Tijdens de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt van 4 t/m 8 november verzorgt Sellink Brood- en Banketbakkerij samen met andere ambachtelijke bakkers door heel Nederland gezond ontbijt voor basisschoolkinderen. Ruim een half miljoen kinderen op zo’n 2.500 basisscholen kunnen mede daardoor met elkaar gezond ontbijten. Sellink Brood- en Banketbakkerij verzorgt ontbijtpakketten op de Julianaschool, Het Pyriet, Koningin Wilhelminaschool, St. Jozefschool en CBS De Bataaf. Voor deze bakkerij uit Meddo is het de 13e keer dat zij meedoen met het Nationaal Schoolontbijt.

In Nederland nemen kinderen en volwassenen gemiddeld minder dan 5 minuten de tijd voor hun ontbijt. Dat staat gezellig en gezond ontbijten in de weg. Daarom is het thema van het Nationaal Schoolontbijt dit jaar: ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’ Deelnemende bakkers onderstrepen hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor je ontbijt.

Volkoren helden
Volkoren producten spelen de hoofdrol tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Zo bestaat het ontbijt onder andere uit volkorenbrood, volkorenpuntjes en volkorenkrentenbollen. Aangevuld met hartig en zoet beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldoet hiermee aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Ontbijtpakketten en lesmateriaal
Dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt plaats van 4 t/m 8 november. Elke basisschool kiest zelf een ochtend in die week, waarop ze met alle klassen willen ontbijten. Deelnemende ambachtelijke bakkers leveren niet alleen uitgebreide ontbijtpakketten, maar ook een leuke kleurplaat en speciaal lesmateriaal met onder andere animatiefilmpjes. Daarmee is het Nationaal Schoolontbijt niet alleen een leuk, maar ook een leerzaam ontbijtfeest.