Kriekend
vers brood
aan huis
bezorgd

Bestellen bedrijven Bestellen klanten

Top Bakker Sellink bij Esso

Dagelijks vers brood!

Lees meer

Koren op de molen

Geduld, dat hebben onze bakkers zeker. ’s Middags rond 14.30 uur starten we met de voorbereidingen voor het bakken van het brood. Bij Top Bakker Sellink wordt er in tweeploegendienst gewerkt. De laatste broodbakker vertrekt in de loop van de volgende ochtend. En dan komen de banketbakkers om allerlei lekkers uit de professionele ovens te toveren. Optimaal rendement, waardoor onze productiekosten lager zijn!
Koren op de molen

Tijd, Temperatuur en Toewijding

De drie ‘T’s’: tijd, temperatuur en toewijding. Dat is waar Topbakker Sellink al generaties lang voor staat. Een constant kwaliteitsproduct vraagt tijd. Het deeg dat als basis dient voor de broodbereiding bestaat in principe uit meel en water waaraan  gist of zuurdesem en meestal zout zijn toegevoegd. Daarnaast worden voor speciale soorten brood nog andere toevoegingen gedaan, zoals noten en zaden. Alle ingrediënten worden gemengd en gekneed, waardoor er deeg ontstaat. Het deeg wordt na een rusttijd afgewogen op het gewenste gewicht. Bij Topbakker Sellink gebeurt dit machinaal, dus altijd nauwkeurig. Na de voorrijs wordt het brood gevormd en in blikken of op geprepareerde platen gelegd. Het deeg krijgt in de rijskast een narijs van ten minste een uur. Goed bereid kost even tijd!

Temperatuur

In de oven worden de verschillende broodsoorten, soms tegelijkertijd, gebakken bij een temperatuur van rond de 250-280 C°. Door het raam van onze grote ovens is het bakproces goed te volgen. Na circa 35 minuten halen we het wit- en bruinbrood uit de oven. Voor volkoren en meergranen brood moeten we iets meer geduld hebben. De verschillende broodsoorten moeten gelijk rijzen en afmetingen en hoogte moeten gelijk zijn. Elke dag. Daar staan wij voor.

Toewijding

Onze medewerkers gaan met zorg om met onze producten. Dat zie je als ze met gevoel het deeg in de vorm leggen. Maar ook als de verse broden behoedzaam in een krat worden gelegd of verpakt worden. Liefde voor het vak noemen we dat.

Zes dagen per week

Zes dagen per week bakken wij, zes dagen per week genieten we van de geur. Volgens onafhankelijk onderzoek vinden Nederlanders de geur van vers gebakken brood de lekkerste geur. Koren op de molen dus!